Λεμονάτα ρεβίθια με κολοκυθάκια και άνηθο
Αυτές οι ρεβιθάδες. Οι τέλεια μελωμένες, λεμονάτες ρεβιθάδες που τρώγονται απαραίτητα με κουτάλι. Και καλό ψωμί να βουτάει σε μπουκίτσες στην σάλτσα. Που τρώγονται το ίδιο ευχάριστα το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα. Ποιος δεν αγαπά αυτές τις ρεβιθάδες;
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 5 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 6-8 ώρες και 5 λεπτά
Ingredients
- 240 γρ. ρεβίθια Voion
- 1 onion, finely chopped
- 2-3 φρ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. κύμινο
- ½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ.υγρό ζωμό λαχανικών
- 750 ml νερό
- χυμό & ξύσμα από 2 λεμόνια
- ½ ματσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- salt & freshly ground pepper
- Olive oil
Execution Method
1) Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό για 6-8 ώρες.
2) Ξεπλένουμε τα ρεβίθια Voion και τα βράζουμε για 40 λεπτά, αλατίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σουρώνουμε τα ρεβίθια τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3) Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ρεβίθια, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
4) Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά,το σκόρδο, τα φρ. κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
5) Τέλος προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό, τον υγρό ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα ρεβίθια. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος βρασίματος παίρνουμε 1-2 κ.σ. Ρεβίθια και 2-3 κ.σ. Απο το ζουμί τους, τα πολτοποιούμε στο μούλτι και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
6) Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.