Voion Land Products

Παραδοσιακοί γίγαντες κοκκινιστοί στον φούρνο

Απολαυστικοί, παραδοσιακοί γίγαντες κοκκινιστοί στον φούρνο, γεμάτοι άρωμα, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!

Ingredients

  • 500 γρ. γίγαντες Voion
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 2 cloves garlic, finely chopped
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 stick of celery, chopped
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • salt
  • pepper

Execution Method

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
  • Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.
  • Σερβίρουμε τους γίγαντες ζεστούς από το φούρνο.

Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/

    Cart