Voion Land Products

Ρεβίθια με μελιτζάνες

Ρεβίθια με μελιτζάνες, για μία εναλλακτική επιλογή όσπριων!

Ingredients

  • 500 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 300 g chickpeas Voion, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 15 γρ. μέλι
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 sc. garlic, chopped
  • ½ μάτσο δυόσμου, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • salt
  • pepper
  • Olive oil

Execution Method

  • Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Αμέσως μετά, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα ρεβίθια, τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια.
  • Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22Χ33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα (πάνω-κάτω) για 20-25 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/

    Cart