Voion Land Products

Ρεβυθοσαλάτα με χαλούμι, ρόκα και φασολάκια

Μια σαλάτα τόσο πλούσια και νόστιμη που είναι ιδανική ως ένα ελαφρύ γεύμα μέσα στη μέρα.

Ingredients

  •  2 1⁄2 φλιτζ. (300 γρ.) φασολάκια, ζεματισμένα (για 1 – 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει)
  •  600 γρ. ρεβύθια καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  •  100 γρ. φύλλα ρόκας
  •  250 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λάχανο (έτοιμη σε σούπερ μάρκετ ή τριμμένο λάχανο με καρότο)
  •  3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  •  4 μικρές αραβικές πίτες, σε κομμάτια
  •  120 γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες
  •  αλατοπίπερο

Execution Method

Για να φτιάξουμε τη ρεβυθοσαλάτα με χαλούμι, ρόκα και φασολάκια, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τη ρόκα, τη λαχανοσαλάτα, το λάδι, το ξίδι και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι (ή το αλείφουμε με ένα πινελάκι) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ψήνουμε πρώτα τα κομμάτια της αραβικής πίτας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις φέτες του τυριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε το χαλούμι πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε με την αραβική πίτα.

Πηγή: gastronomos.gr

    Cart