Voion Land Products

Μαυρομάτικα κοκκινιστά

Μία λαχταριστή συνταγή για μαυρομάτικα κοκκινιστά από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που θα σας εκπλήξει!

Συστατικά

Για τη φάβα:

  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια Voion
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και τη φάβα, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
  • Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, τα φασόλια και τα φύλλα δάφνης. Σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα κοκκινιστά μαυρομάτικα ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis.com

    Cart