Voion Land Products

Θράψαλα με σπανάκι και ρύζι

Ένας πρωτότυπος και νόστιμος χαλβάς, σαν πηχτό ζελέ, όπου το ρύζι έχει πάρει την θέση του σιμιγδαλιού

Ingredients

  • 1 κιλό θράψαλα, καθαρισμένα
  • ½ φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, Ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Juice of 1 lemon
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Execution Method

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε το πράσο, τον πελτέ, την μουστάρδα, το ρύζι και τα θράψαλα. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr

    Cart