Search

Φασολάδα με φασόλια βανίλιες, λεμόνι και ρίγανη

Ingredients

Servings: 4

  •  300 gr. fine beans (eg Voion vanilla)
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  3 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη ή 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
  •  salt, freshly ground pepper

Procedure

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, το ξύσμα και 1.
  2. 200 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, προσθέτουμε το λάδι, αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Source: gastronomos.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σχετικά νέα

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue