Voion Land Products

Έγχρωμοι γίγαντες – ελέφαντες με πιπεριές στο φούρνο

Έγχρωμοι γίγαντες – ελέφαντες με πιπεριές στο φούρνο

Υλικά

  • 400γρ. έγχρωμοι γίγαντες ελέφαντες Voion
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές, ξηρές
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα φασόλια αποβραδίς, τα σουρώνετε και τα βράζετε για 2 λεπτά σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβράζετε σε 1½ λίτρο φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε ξανά και φυλάτε λίγο από το ζωμό τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε τις πιπεριές, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτετε τα φασόλια και τις πιπερίτσες και τα ανακατεύετε.

Στρώνετε τα φασόλια με τη σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω. Ανακατεύετε τα φασόλια κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το ζωμό που φυλάξατε, για να παραμείνει η σάλτσα λίγο αραιή. Σερβίρετε τα φασόλια πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύονται με λαχανοσαλάτα ή παστά ψάρια και χωριάτικο ψωμί.

olivemagazine.gr

    Cart