Μαυρομάτικα κοκκινιστά
Μία λαχταριστή συνταγή για μαυρομάτικα κοκκινιστά από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που θα σας εκπλήξει!
Συστατικά
Για τη φάβα:
- 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια Voion
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και τη φάβα, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, τα φασόλια και τα φύλλα δάφνης. Σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα κοκκινιστά μαυρομάτικα ζεστά.
Πηγή: giorgostsoulis.com