Σούπα φάβας
Δοκιμάστε να μαγειρέψτε τη φάβα με έναν διαφορετικό τρόπο κάνοντάς τη σούπα! Συνοδέψτε τη με λαχανικά και θα έχετε το απόλυτο θρεπτικό, χειμωνιάτικο γεύμα!
Συστατικά
Για τη φάβα:
- 200 γρ. φάβα Voion
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σούπα:
- 100 γρ. νερό, βραστό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 καρότο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. κρουτόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη φάβα:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και τη φάβα, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Σουρώνουμε τη φάβα από το νερό και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τη φάβα, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.)
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.
Για τη σούπα:
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τη φάβα, το βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αραιώσει ομοιόμορφα η φάβα και να μην είναι σφιχτή.
- Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μαϊντανό και την κάππαρη.
- Προσθέτουμε τη σούπα φάβας και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με κρουτόν.
Πηγή: akispetretzikis.com