Αναζήτηση

Φάβα

Υλικά

  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 200 γρ. φάβα Voion
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1.200 γρ. ζωμό (1 κύβο λαχανικών και 1.200 γρ. νερό)
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ψημένα τοματίνια και κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω καυτό νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Την αφήνουμε μέχρι να σκουρύνει το νερό.
  • Σουρώνουμε τη φάβα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη..
  • Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν. Προσοχή, δεν θέλουμε να πάρουν πολύ χρώμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη φάβα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε κατευθείαν με τον ζωμό. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.
  • Ρίχνουμε την φάβα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και γίνει πουρές.
  • Σερβίρουμε με ψημένα τοματίνια και κρεμμύδια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι και φρέσκο πιπέρι.

akispetretzikis.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σχετικά νέα

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue