Voion Land Products

Σούπα φάβας

Δοκιμάστε να μαγειρέψτε τη φάβα με έναν διαφορετικό τρόπο κάνοντάς τη σούπα! Συνοδέψτε τη με λαχανικά και θα έχετε το απόλυτο θρεπτικό, χειμωνιάτικο γεύμα!

Συστατικά

Για τη φάβα:

  • 200 γρ. φάβα Voion
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σούπα:

  • 100 γρ. νερό, βραστό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 2 κ.σ. κρουτόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη φάβα:

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και τη φάβα, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
  • Σουρώνουμε τη φάβα από το νερό και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τη φάβα, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.)
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.

Για τη σούπα:

  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τη φάβα, το βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αραιώσει ομοιόμορφα η φάβα και να μην είναι σφιχτή. 
  • Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μαϊντανό και την κάππαρη. 
  • Προσθέτουμε τη σούπα φάβας και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με κρουτόν.

Πηγή: akispetretzikis.com

    Cart