Voion Land Products

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ: Η περίοδος της πανδημίας βρήκε την εταιρεία πιο παραγωγική από ποτέ!

Η νέα διοίκηση της εταιρείας ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ, αποτελούμενη από τους Ζιμπιλίδη Ιωάννη, Κωτούλα Αλέξιο και Ζιμπιλίδη Αλέξανδρο, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία ξεκίνησε την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωση και επανεκκίνηση της εταιρείας. Με την πολύτιμη βοήθεια δύο ακόμα μετόχων, του Μεταξά Βασίλειου και του Τσιάλτα Ιωάννη, ξεκίνησε η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισής της από τοπική εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων σε μια σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων.

Ποια είναι, όμως, η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τα Προϊόντα Γης Voion και την ποιότητά τους; Η συζήτηση με τους ανθρώπους της εταιρείας δίνει όλες τις απαντήσεις, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.

Οι αξίες μας ξεκινούν από την αγάπη για τον τόπο μας, από την οποία πηγάζει το μεράκι και η αφοσίωσή μας. Σεβόμαστε και στηρίζουμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, παρέχοντάς τους συνεχή καθοδήγηση και εκπαίδευση. Η επιτυχία του εγχειρήματός μας στηρίζεται στους συνεργαζόμενους παραγωγούς, τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις ιδέες, το πάθος, την υπευθυνότητα και τη συνολική προσπάθειά τους για υψηλές επιδόσεις και αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται σίγουρα στην αγάπη για τη γη μας και στο ανθρώπινο δυναμικό, με το οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα!

Όσον αφορά την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας, προχωρήσαμε πρόσφατα στην επιλογή του νέου προτύπου ποιότητας και ασφάλειας FSSC 22000 με εξειδίκευση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση τροφίμων. Το πρότυπο αυτό συνάδει με την άριστη υλικοτεχνική υποδομή και με τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας πιστοποίηση αναγνωρισμένη από κορυφαίες εταιρείες τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία βασισμένη στο ανθρώπινο δυναμικό της φαίνεται να πρωτοπορεί και σε ό,τι αφορά το μοντέλο εργασίας και διοίκησης. Θέλετε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Θέλουμε να πετύχουμε ένα μοντέλο διοίκησης που ενώνει τους εργοδότες με το προσωπικό. Από κοινού σχεδιάζουμε, συναποφασίζουμε και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Βασική επιδίωξή μας είναι το προσωπικό να αισθάνεται ότι συμμετέχει στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων κάθε project, έχοντας ενεργητικό και δυναμικό ρόλο σε αυτό.

Στη νέα αυτή προσπάθεια για αναβάθμιση ποιες άλλες ενέργειες έχουν γίνει για την ανάπτυξη της εταιρείας και την καλύτερη διαχείριση της παραγωγής;

Η προσπάθεια αυτή αφορά πολλούς τομείς, ξεκινώντας από την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 31/07/2021.

Βασικά κριτήρια για την αναδιαμόρφωση της εταιρείας είναι η εξασφάλιση μέγιστης δυνατής ασφάλειας, η τήρηση του νέου προτύπου ποιότητας, η αύξηση των ποσοτήτων προς επεξεργασία και η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της παραγωγής. Ακόμα, ο μηχανολογικός εξοπλισμός ανανεώνεται, ώστε να συμβαδίζει με τις σύγχρονες εξελίξεις στην επεξεργασία και την τυποποίηση τροφίμων. Το ίδιο και οι συσκευασίες, τόσο η Horace όσο και οι retail.  Τέλος, ξεκίνησε η συνεργασία μας με μία από τις καλύτερες εταιρείες της αγοράς, την Entersoft, για τη μηχανογράφηση μέσω μιας ισχυρής εφαρμογής εμπορικής διαχείρισης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, έξυπνους αυτοματισμούς και καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης.

Η εταιρεία φαίνεται ότι μεγαλώνει, όμως, και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και μέσα από νέες συνεργασίες.

Η εξέλιξη της εταιρείας είναι βασικό μέλημά μας και πρόσφατα προστέθηκαν στο δυναμικό μας δύο νέα στελέχη στις θέσεις του Διευθυντή Πωλήσεων και του Υπεύθυνου Μηχανογράφησης και Εφαρμογών Πληροφορικής. Επίσης, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σε νέες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι εξαγωγές, κυρίως στην Γερμανία, τις Η.Π.Α., την Ολλανδία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Αυστρία αποτελούν πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων. Βέβαια, στόχος μας ήταν πάντοτε η ανάδειξη όλων των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η προσπάθεια συνεχίζεται. Η συνεργασία μας με τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ επεκτείνεται, αναλαμβάνοντας όλο το εμπορικό τμήμα του συνεταιρισμού και προωθώντας τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, που παράγουν οι γυναίκες του χωριού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Επίσης ξεκινήσαμε συνεργασία με την εταιρία NIKOLOPOULOU FROZEN FOODS.  Η συνεργασία αφορά στην προμήθεια οσπρίων με ονομασία προέλευσης, ώστε η Nikolopoulou να τα μεταποιεί σε προϊόντα υψηλής διαθρεπτικής και γευστικής αξίας, όπως το φαλάφελ με ρεβίθια, μπιφτέκια οσπρίων-superfoods, σνίτσελ οσπρίων superfoods και άλλα.

Η έρευνα και η καινοτομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχείρησης και πάντα θα εντοπίζουμε και θα αναδεικνύουμε ό,τι καλό παράγει ο τόπο μας.

Η εταιρεία ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ επενδύει στην περιοχή. Σε μια περιοχή που φθίνει,  με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αλλά και προστασίας της. Τέτοιες προσπάθειες είναι αναγκαίο να αναδεικνύονται και να λαμβάνουν την υποστήριξη όλων μας,  με γνώμονα το όραμα για έναν τόπο που θα παραμένει ζωντανός, παραγωγικός προσπαθώντας να κρατήσει όσους νέους ανθρώπους έμειναν αλλά και δίνοντας ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν.

    Cart