Αναζήτηση

Χταπόδι με φάβα

Υλικά

Για τη φάβα:

  1. 250 γραμ. φάβα
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 καρότο
  4. 1 λίτρο νερό
  5. Μισό ποτήρι λάδι
  6. Αλάτι

Για το χταπόδι:

  1. 1 χταπόδι
  2. Λίγο λάδι
  3. Λίγο ξύδι
  4. Αλάτι
  5. Πιπέρι
  6. Λίγος μαϊντανός

Χταπόδι με φάβα


Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φάβα, το κρεμμύδι τεμαχισμένο στα 4 κομμάτια, και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.
  2. Προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  3. Αδειάζουμε την κατσαρόλα στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο αλάτι και πολτοποιούμε.
  4. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά χωρίς νερό.
  5. Τυλίγουμε σε ρολό με τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  6. Όταν πιει τα υγρά που θα βγάλει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, κόβουμε τα πλοκάμια ένα-ένα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα του φούρνου ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  7. Τα περιχύνουμε προσεκτικά με νερό μέχρι να σκεπαστούν. Προσθέτουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για είκοσι λεπτά σε μέτρια φωτιά, για να μην ξετυλιχτούν.
  8. Όταν ψηθούν, τα τεμαχίζουμε, τα ραντίζουμε με λαδόξυδο και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια πιατέλα απλώνουμε μια στρώση φάβας, επάνω τοποθετούμε το χταπόδι και περιχύνουμε με τη σάλτσα του λαδόξυδου. Απλώνουμε λίγα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή — greekchannels.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue