ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ

Περιοχές καλλιέργειας: Καναδάς

Χαρακτηριστικά: Είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β και φυτικές ίνες. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες, είναι πιο εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο. mm

Συσκευασίες:

Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ VOION παράγονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν τα πιο αγνά προϊόντα με ορθές γεωργικές πρακτικές

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500g φακές ψιλές
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές κοφτές πελτέ vτομάτας
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Ρίγανη
  • Ξύδι 
  • Αγουρέλαιο για το σερβίρισμα 
  • Αλάτι/ Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε με μπόλικο νερά για 5′ και τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3′. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις φακές, τις ντομάτες, τα δαφνόφυλλα και νερό ζεστό για να σκεπάζει το  ψαγητό. Σκεπάζουμε και  βράζουμε για περίπου 25′ σε  χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώvουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το φλυτζάvι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινn κουτάλα σε χαμηλή  φωτιά για να χuλώσουν οι φακές.

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1597kJ/ 378kca

19%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

25g

50%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

59g

2g

23%

2%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

2,2g

0.4g

3%

2%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

11g


Αλάτι/Salt/Salz

0.01g

0%

Σίδηρος/Iron/Eisen

5.9mg

42%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart