ΡΥΖΙ ΜΠΟΝΕΤ

Περιοχές καλλιέργειας: Κεντρική Μακεδονία

Καλλιέργεια: Ο μεγαλύτερος ορυζώνας της Ελλάδας βρίσκεται στην  προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία επίσης περιλαμβάνει τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού και τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και την Αλυκή Κίτρους. Σ΄ αυτή την περιοχή καλλιεργούνται ρύζια υψηλής ποιότητας από παραγωγούς με εμπειρία και μεράκι. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται προσεκτικά ώστε να σας προσφέρουμε ρύζια κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας

Χαρακτηριστικά: Είναι κίτρινο, μακρόκοκκο ρύζι εκλεκτής ποιότητας που έχει την ιδιότητα να διατηρείται σπυρωτό χάρη στον προβρασμό (parboiled). Κατά την επεξεργασία του αποκτά κίτρινο χρώμα από τον εξωτερικό φλοιό. Με τον προβρασμό, δηλαδή τη μέθοδο υγροθερμικής επεξεργασίας, ο κόκκος του ρυζιού βυθίζεται σε θερμό νερό και στον ατμό του. Το αποτέλεσμα είναι η διάχυση όλων των θρεπτικών στοιχείων στο εσωτερικό του, κάτι που το κάνει ακόμα πιο γευστικό!

Συσκευασίες:

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΡΥΖΙ ΜΠΟΝΕΤ 

  • 375g ρύζι ΜΠΟΝΕΤ 
  • 20g ελαιόλαδα 
  • 90g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 750g ζωμό κοτόπουλο 
  • 60g βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Το αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3′. Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20′ περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15′ σκεπασμένο με το καπάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα. 

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1481KJ/ 349kca

18%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

7.6g

15%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

75g

0,5g

29%

1%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

1,2g

0.3g

2%

1%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

4g


Αλάτι/Salt/Salz

0.06g

1%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart