ΟΣΠΡΙΑΔΑ
Περιοχή καλλιέργειας: Δυτική Μακεδονία.
Χαρακτηριστικά: Αποτελεί έναν πολύχρωμο συνδυασμό των διαφόρων ποικιλιών οσπρίων που παράγουμε από τη γη μας. Επιλέγουμε τα καλύτερα όσπρια και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί, ενώνοντας τις γεύσεις, τα αρώματα και τα πολύτιμα διατροφικά τους στοιχεία. Αν θέλετε μια θρεπτική, δροσερή και χορταστική σαλάτα, η οσπριάδα Voion είναι η ιδανική επιλογή για να τη φτιάξετε!
Συσκευασίες:
Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ VOION παράγονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν τα πιο αγνά προϊόντα με ορθές γεωργικές πρακτικές
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΟΣΠΡΙΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500g Οσπριάδα ( 4-5 πιάτα)
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- 1/2 ματσάκι σέλινα
- 1/2 φλ ελαιόλαδο
- Αλάτι/ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα όσπρια αποβραδίς σε χλιαρό νερό, έχοντας στύψει ένα λεμόνι μέσα σ αυτό. Σουρώνουμε, προσθέτουμε 2 lt νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 40′ ξαφρίzοντας τακτικά. Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30′ περίπου. Τα τελευταία 20 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να χυλώσει. Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας χυμό λεμόνι και τριμμένα κάρδαμο.
Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert
Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g | %GDA 100g | |
---|---|---|
Ενέργεια/Energy/Energie | 908kJ/ 217kca | 11% |
Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß | 23g | 46% |
Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker | 40g 4g | 15% 4% |
Λιπαρά/Fats/Fette εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte | 2,4g 0.5g | 3% 3% |
Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe | 22g | |
Αλάτι/Salt/Salz | 0.01g | 0% |
* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.
Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.
Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.