ΡΥΖΙ ΝΥΧΑΚΙ

Περιοχές καλλιέργειας: Κεντρική Μακεδονία

Καλλιέργεια: Ο μεγαλύτερος ορυζώνας της Ελλάδας βρίσκεται στην  προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία επίσης περιλαμβάνει τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού και τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και την Αλυκή Κίτρους. Σ΄ αυτή την περιοχή καλλιεργούνται ρύζια υψηλής ποιότητας από παραγωγούς με εμπειρία και μεράκι. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται προσεκτικά ώστε να σας προσφέρουμε ρύζια κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας

Χαρακτηριστικά: Είναι ένα λευκό ρύζι, ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι, σπανακόρυζο και γεμιστά.

Συσκευασίες:

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

  • 2 φλ ρύζι νυχάκι
  • 50g βούτυρο 
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 
  • 1 φακελάκι σαφράν 
  • 1 κύβο βοδινού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σαφράν και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για περίπου 3′. Προσθέτουμε 4 φλ βραστό νερό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 12′-15′. Αποσύρουμε από το μάτι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα και μετά με το καπάκι και αφήνουμε για 10′ να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό γαρνιρισμένο με φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά!).

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1452kJ/ 334kca

17%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

7.1g

14%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

75g

0,1g

29%

1%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

0,8g

0.2g

1%

1%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

1,4g


Αλάτι/Salt/Salz

0.01g

0%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart