ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ

Περιοχές καλλιέργειας: Κεντρική Μακεδονία

Καλλιέργεια: Ο μεγαλύτερος ορυζώνας της Ελλάδας βρίσκεται στην  προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία επίσης περιλαμβάνει τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού και τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και την Αλυκή Κίτρους. Σ΄ αυτή την περιοχή καλλιεργούνται ρύζια υψηλής ποιότητας από παραγωγούς με εμπειρία και μεράκι. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται προσεκτικά ώστε να σας προσφέρουμε ρύζια κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας

Χαρακτηριστικά: Το ρύζι αυτό είναι στρογγυλόσπερμο και έχει λευκό χρώμα. Η πλούσια γεύση του και το ευχάριστο άρωμά του το καθιστούν κατάλληλο για σούπες και γλυκά.

Συσκευασίες:

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

  • 1 φλ ρύζι γλασέ 
  • 4 φλ νερό 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 500ml γάλα 
  • 2-3 κ.α. ζάχαρη 
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • 2 κ.α. κορv φλάουρ 
  • Κανέλα τριμμένη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια, διαλύουμε στο γάλα το κορv φλάουρ και τα ρίχνουμε στα ρύζι. Προσθέτουμε τη zάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Συvεχίζουμε το βράσιμο, αvακατεύοvτας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Όταν πήξει, το μοιράζουμε σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοvτας με καvέλα. 

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1479kJ/ 384kca

18%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

6g

12%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

79g

0,2g

30%

0%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

1,1g

0.3g

2%

2%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

1,2g


Αλάτι/Salt/Salz

0.02g

0%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart