ΦΑΒΑ
Περιοχή καλλιέργειας: Δυτική Μακεδονία.
Καλλιέργεια: Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας παράγεται η εξαιρετικής ποιότητας φάβα μας. Το μικροκλίμα στις παραλίμνιες περιοχές, το πλούσιο, εύφορο έδαφος και η τεχνογνωσία των παραγωγών μας προσφέρουν ένα εξαιρετικό προϊόν με πλούσια, μεστή γεύση και υπέροχα αρώματα.
Χαρακτηριστικά: Η φάβα Voion έχει μικρό έως μέσο μέγεθος και κίτρινο χρώμα. Λιώνει, όταν βράζει, δίνοντας έναν γευστικό, θρεπτικό και βελούδινο πουρέ.
Συσκευασίες:
Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ VOION παράγονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν τα πιο αγνά προϊόντα με ορθές γεωργικές πρακτικές
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια φάβα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- αλάτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τn φάβα με νερό για 30 λεπτά και τn στραyγίζουμε. Τnv τοποθετούμε σε κατσαρόλα με χοvτρή βάση και την καλύπτουμε με νερό. Μόλις πάρει βράσn, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκλnρο και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Αφού βράσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να κρεμώσει ή την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι. Σε άλλο σκεύος μαραίvουμε τα κρεμμύδια και την κάππαρη σε δύο κουταλιές της σούπας λάδι για 3-4 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα. Σερβίρουμε τn φάβα σε πιατέλα, γαρvίροvτάς τη με τις φέτες κρεμμυδιού και την κάππαρη.
Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert
Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g | %GDA 100g | |
---|---|---|
Ενέργεια/Energy/Energie | 1471kJ/ 346kca | 18% |
Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß | 24g | 48% |
Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker | 60g 8g | 23% 9% |
Λιπαρά/Fats/Fette εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte | 1,2g 0.3g | 2% 2% |
Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe | 23g | |
Αλάτι/Salt/Salz | 0.01g | 0% |
Σίδηρος/Iron/Eisen | 5.4mg | 42% |
* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.
Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.
Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.