Κεφτέδες φάβας με σάλτσα ντομάτας και κάππαρης

Υλικά

Για τη φάβα 
6 φλ. φάβα Voion
1 1/2 λίτρο νερό
3/4 φλ. κομμένο κρεμμύδι
1/2 – 3/4 φλ. ελαιόλαδο

Για τους κεφτέδες
6 φλ. μαγειρεμένης φάβας
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι
1/2 φλ. πρασουλίδες
1/4 φλ. κομμένος δυόσμος
1/2 φλ. κομμένος μαϊντανός
1/2 φλ. σιμιγδάλι για αλεύρωμα
1/2 φλ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας και κάππαρης 
1 φλ. κάππαρη
1/2 φλ. ψιλοκομμένες πρασουλίδες
1 κονσέρβα ντομάτας ή 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα (αποφλοιωμένη)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Τρόπος παρασκευής της φάβας 
1. Βράζουμε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με κρύο νερό. Σιγοβράζουμε για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει τόσο η φάβα που να διαλύεται εύκολα.

2. Χτυπάμε στο μπλέντερ και κάνουμε ένα χυλό. Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.

3. Όταν πλέον είναι έτοιμη, κι όσο είναι ακόμη ζεστή, την αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο. Την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για λίγο, μέχρι να πιει η φάβα όλο το νερό.

Για τους κεφτέδες
1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά

2. Πλάθουμε σε μπαλάκια 1,5 – 2 εκ.

3. Τα αλευρώνουμε με το σιμιγδάλι, και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανιστά.

4. Αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ξεχωριστά από τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα ντομάτας και κάππαρης 
1. Ξεπλένουμε την κάππαρη με νερό και τις στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε ένα κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί

3. Ρίχνουμε την ντομάτα, την κάππαρη, τα δαφνόφυλλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

gourmed.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σχετικά νέα

Συμμετοχή στην FOOD EXPO 2023

Η συμμετοχή μας στην έκθεση FOOD EXPO 2023  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεί συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας που κάνει η εταιρεία μας. Κατά την διάρκεια του τριημέρου

Περισσότερα
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue