Voion Land Products

Τσιπς από φακές φουλ στην πρωτεΐνη

Τσιπς από φακές, τραγανά και αρωματικά, χωρίς γλουτένη, φουλ στην πρωτεΐνη και vegan, τι άλλο θες; Είναι πεντανόστιμα, γίνονται εύκολα και φυσικά επιδέχονται άπειρους γευστικούς πειραματισμούς ανάλογα τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσεις. Χωρίς πολλά λίπη, γίνονται στο φούρνο, εύκολα και καθαρά. Πολύ θρεπτικά και χορταστικά συνδύασε τα με ένα ή διάφορα ντιπ και θα ενθουσιαστείς.

Υλικά

  • 180 γρ κόκκινες φακές VOION (1 κούπα)
  • 130 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 κγ ρίγανη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζω τα φακές και γεμίζω με νερό να τις καλύπτει 2-3 εκ. Τις αφήνω να μουλιάσουν για 3 ώρες.
  • Τις στραγγίζω και τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με 130 ml νερό, το αλάτι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα αλέθω όλα μαζί καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Αδειάζω το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί (30×40 εκ), και το απλώνω όσο πιο λεπτό γίνεται στο ίδιο πάχος.
  • Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα για 15 λεπτά (να είναι ψημένο αλλά μαλακό).
  • Βγάζω από το φούρνο, κόβω, οριζόντια, κάθετα και διαγώνια δημιουργώντας τρίγωνα κομμάτια.
  • Τα μεταφέρω ένα-ένα στη σχάρα (χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο) και τα βάζω για 2η φορά στο φούρνο μειώνοντας στους 180°C, στον αέρα για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Τα σερβίρω μαζί με κάποιο ντιπ για να τα βουτάω

Πηγή: paxxi.gr

    Cart