ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Περιοχές καλλιέργειας: Ινδία
Χαρακτηριστικά: Το χρώμα του ρυζιού είναι λευκό και το σχήμα του μακρύσπερμο. Είναι αρωματικό και καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το άρωμά του προέρχεται από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους των περιοχών που καλλιεργείται. Είναι ρύζι για κάθε χρήση και η ιδιαίτερη γεύση του προσθέτει μια ξεχωριστή νότα σε κάθε συνταγή.
Συσκευασίες:
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΧΝΙΣΤΟ ΡΥΖΙ
- Ρύζι Μπασμάτι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή σnσαμέλαιο ή λάδι καρύδας (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό σε αναλογία 2/ 1 με το ρύζι. Αλατίζουμε το νερό και σε αυτό το σημείο μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε 1 κ.σ. λάδι επιλογής μας για κάθε 1 φλ ρύζι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε, προσέχοντας κάθε τόσο να ανοίγουμε το καπάκι για να φύγουν οι πολλοί ατμοί. Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για 10′ με κλειστό καπάκι. Ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert
Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g | %GDA 100g | |
---|---|---|
Ενέργεια/Energy/Energie | 1519KJ/ 358kca | 18% |
Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß | 8.4g | 17% |
Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker | 78g 0g | 30% 0% |
Λιπαρά/Fats/Fette εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte | 1,1g 0.3g | 2% 1% |
Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe | 1.2g | |
Αλάτι/Salt/Salz | 0.01g | 1% |
* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.
Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.
Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.