Κριτσίνια από ρεβίθια
Συστατικά
Για τη σος γιαουρτιού:
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 5 γρ. άνηθο
Για τα sticks:
- 1 καρότο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. αρακά
- 100 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα του
- 400 γρ. ρεβίθια VOION, βρασμένα
- 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σος γιαουρτιού:
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, και αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε τη σος γιαουρτιού στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τα sticks:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Τρίβουμε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το τριμμένο καρότο, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον αρακά, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει η περιττή υγρασία του.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη γραβιέρα, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Πλάθουμε το μείγμα σε στικς και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα sticks σε μια πιατέλα.
- Συνοδεύουμε με τη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com