Voion Land Products

Κριτσίνια από ρεβίθια

Συστατικά

Για τη σος γιαουρτιού:

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 5 γρ. άνηθο

Για τα sticks:

  • 1 καρότο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αρακά
  • 100 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα του
  • 400 γρ. ρεβίθια VOION, βρασμένα
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σος γιαουρτιού:

  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, και αλάτι.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε τη σος γιαουρτιού στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τα sticks:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Τρίβουμε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το τριμμένο καρότο, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον αρακά, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. 
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει η περιττή υγρασία του.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη γραβιέρα, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε στικς και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα sticks σε μια πιατέλα. 
  • Συνοδεύουμε με τη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

    Cart