Ρεβίθια με μπέικον και πράσο
Υλικά:
- 2 φλυτζάνια ρεβίθια Voion μέτρια
- Μπέικον κομμένο σε φέτες (όσο θέλετε)
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- Χυμός ενός λεμονιού
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία:
Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα νεροβράζετε 15 λεπτά στη χύτρα για να μαλακώσουν.
Ταυτόχονα σε ένα πυρέξ ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο τα πράσα με το μπέικον, με ελάχιστο νεράκι.
Προσθέτετε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και λαδολέμονο. Το αφήνετε να ψηθεί για 20-25 λεπτά και …ήρθε η ώρα του σερβιρίσματος!