Αναζήτηση

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION
3 λουκάνικα με πράσο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
2 καρότα ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια brown μανιτάρια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές
1 κουταλιά αλεύρι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από 1 λάιμ
3 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι
800 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τα λουκάνικα με πράσο να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα, τα καρότα, το κουνουπίδι και τα brown μανιτάρια.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το αντικολλητικό τηγάνι, αφήνετε τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μελώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις ξεκινήσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
Προσθέτετε την μουστάρδα με μέλι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας καλά.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε καλά και απλώνετε τα υλικά στο ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με πράσο σε μεγάλες διαγώνιές φέτες, τις τοποθετείτε διάσπαρτα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά.

Πηγή: alexandrospapandreou.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Συνταγές
voion

Σαλάτα με μαυρομάτικα, καπνιστή πέστροφα, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά (Για 4 άτομα) 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσινη πιπεριά 2 κολοκυθάκια 30 τοματίνια

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue