Σαλάτα με μαυρομάτικα, καπνιστή πέστροφα, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι
Υλικά (Για 4 άτομα)
- 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα
- 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κολοκυθάκια
- 30 τοματίνια κομμένα στα 4
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 60 γραμμάρια baby ρόκα
Για το dressing:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
- Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Βάζετε μέσα τα μαυρομάτικα και τα βράζετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
- Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπέρια και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα μαυρομάτικα μαζί με την baby ρόκα.
- Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα την σαλάτα και από πάνω της 3-4 κομμάτια καπνιστή πέστροφα.
Πηγή: alexandrospapandreou.gr