Οσπριάδα
Υλικά Συνταγή
- 1 πακέτο οσπριάδα Voion (ανάμεικτα όσπρια για σούπα)
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- 1/2 έως 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά λίγα κλωνάρια σέλινο
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα τα ανάμεικτα όσπρια σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά.
- Όποτε είναι αναγκαίο ξαφρίζουμε. Ανάλογα με την ποικιλία οσπρίων που έχει μέσα η οσπριάδα το σκούρο χρώμα ποικίλει.
- Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, θα προσθέσουμε μόνο ζεστό νερό από το βραστήρα.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Η καυτερή πιπεριά είναι προαιρετική.
- Προσθέτουμε στα μισοβρασμένα όσπρια όλα τα λαχανικά και βράζουμε τη σούπα για 30′ επιπλέον.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να βράσει για 10΄ επιπλέον, μέχρι να χυλώσει και να πήξει.
- Στο τέλος θα έχετε μια παχιά, πυκνή σούπα.
Σερβίρετε την οσπριάδα ζεστή με φρέσκο ψωμί κι ελιές, για ένα χορτοφαγικό η νηστίσιμο γεύμα.
Η προσθήκη ρυζιού στην οσπριάδα θα απογειώσει τη διατροφική αξία του πιάτου. Ιδανική επιλογή για όσους αθλούνται αλλά και όσους θέλουν να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή.
Προσθέστε 1 φλ. καστανό ρύζι στο τελευταίο τέταρτο του βρασμού. Ρύζι απλό ή καστανό για μια πιο υγιεινή διατροφή.
Για πιο γρήγορο βράσιμο, μουλιάστε τα όσπρια από την προηγούμενη νύχτα.
Μπορείτε να κάνετε οσπριάδα κοκκινιστή, προσθέτοντας 1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας ή ντομάτες κον κασέ.
Πηγή : argiro.gr