Παραδοσιακοί γίγαντες κοκκινιστοί στον φούρνο
Απολαυστικοί, παραδοσιακοί γίγαντες κοκκινιστοί στον φούρνο, γεμάτοι άρωμα, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!
Υλικά
- 500 γρ. γίγαντες Voion
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 200 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
- Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.
- Σερβίρουμε τους γίγαντες ζεστούς από το φούρνο.