ΦΑΣΟΛΙΑ KOKKINA
Περιοχές καλλιέργειας: Καστοριά, Φλώρινα, Δυτική Μακεδονία.
Καλλιέργεια: Τα κόκκινα φασόλια καλλιεργούνται στην παραλίμνια περιοχή της Καστοριάς και των Πρεσπών. H μακρά παράδοση και το εύφορο έδαφος συμβάλλουν στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας φασολιών.
Χαρακτηριστικά: Είναι γνωστό ότι τα φασόλια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Περιέχουν βιταμίνες των ομάδων B, C, H και PP, ασβέστιο και κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, σίδηρο, κοβάλτιο, νικέλιο και αλουμίνιο, φώσφορο και νάτριο.
Συσκευασίες
Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ VOION παράγονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν τα πιο αγνά προϊόντα με ορθές γεωργικές πρακτικές
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 400g κόκκινα φασόλια βρασμένα
- 200g ντομάτα κοvκασέ
- 100g τσένταρ τριμμένο
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τnγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2-3′. Προσθέτουμε το κύμινο και τπv πάπρικα και σuvεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα φασόλια, τn ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφnθεί n υγρασία. Στn συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τον κόλιανδρο. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία τορτίγια και τοποθετούμε στο κέντρο της 1/4 από το μείγμα αφήνοντας λίγο κενό οπό τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε στn μέσn και σερβίρουμε με δυόσμο ψιλοκομμένο.
Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert
Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g | %GDA 100g | |
---|---|---|
Ενέργεια/Energy/Energie | 1653J/ 395kca | 20% |
Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß | 24g | 48% |
Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker | 60g 2.2g | 23% 2% |
Λιπαρά/Fats/Fette εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte | 1g 0g | 1% 0% |
Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe | 25g | |
Αλάτι/Salt/Salz | 0.01g | 0% |
Σίδηρος/Iron/Eisen | 8.2mg | 59% |
* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.
Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.
Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.