ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Περιοχές καλλιέργειας: Καστοριά, Κεντρική Μακεδονία

Καλλιέργεια: Το προιόν, που αποτελεί παραγωγική ποικιλία γλυκού καλαμποκιού με σπάδικα ο οποίος συγκροτείται από σκληρούς και μικρού μεγέθους σπόρους, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες στην καλλιέργεια του. Συγκομίζεται από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου

Χαρακτηριστικά: Το ποπ κορν είναι η καλύτερη διατροφή λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, χαμηλή σε θερμίδες και χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη. Μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών βοηθά στη σταθεροποίηση του επίπεδου σακχάρου στο αίμα. Επίσης βοηθά στην υγιή πέψη.

Συσκευασίες:

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΠΟΠ ΚΟΡΝ

  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 100g καλαμπόκι 
  • 70g ελαιόλαδο 
  • 40g βούτυρο λιωμένο 
  • 1 κ.γ. πάπρικα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε λiγο λάδι σε μία κατσαρόλα, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας σε υψηλή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, βάζουμε το καλαμπόκι μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την ανακινούμε κατά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να σκάει. Περιμένουμε μέχρι να σκάσουν όλα τα καλαμπόκια και να μην ακούγεται άλλος ήχος από σκασίματα. Βάζουμε το ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την παπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. 

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1388KJ/ 332kca

17%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

10.5g

21%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

54,9g

0,1g

21%

0%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

4g

0.5g

6%

3%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

0.6g


Αλάτι/Salt/Salz

0g

0%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart