ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Περιοχές καλλιέργειας: Κεντρική Μακεδονία.

Καλλιέργεια: Ο μεγαλύτερος ορυζώνας της Ελλάδας βρίσκεται στην  προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία επίσης περιλαμβάνει τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού και τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και την Αλυκή Κίτρους. Σ΄ αυτή την περιοχή καλλιεργούνται ρύζια υψηλής ποιότητας από παραγωγούς με εμπειρία και μεράκι. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται προσεκτικά ώστε να σας προσφέρουμε ρύζια κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας

Χαρακτηριστικά: Είναι ρύζι εκλεκτής ποιότητας, μεσόσπερμο και λευκό. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εύγευστο και αρωματικό προϊόν, κατάλληλο για γεμιστά και ριζότο.

Συσκευασίες:

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΣΠΥΡΩΤΟ 

  • Ρύζι τύπου Καρολίvα 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Βούτυρο (προαιρετικό) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίvουμε ελαιόλαδο (1-2 κ.σ. για κάθε φλ δηλαδή για 200g ρύζι). Σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να καλυφθεί όλο από το ελαιόλαδο και να ξανθύvει ελαφρώς. Προσθέτουμε νερό σε αναλογία 2/1 με το ρύζι. Αλατίzουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και όταν πάρει βράση, χαμηλώvουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανοίγοντας κάθε τόσο για να μην φοuσκώσει και βγουν οι αφροί. Όταν το pυζι απορροφήσει τα υγρά: αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε (προαιρετικά) 1 κ.σ. βούτυρο για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά, για να αφρατέψει το ρύζι και σκεπάζουμε.

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1282kJ/ 334kca

15%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

6.5g

13%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

72g

0,2g

28%

0%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

1,2g

0.2g

2%

1%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

1,7g


Αλάτι/Salt/Salz

0.01g

0%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart