ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΔΡΑ

Περιοχές καλλιέργειας: Φλώρινα, Καστοριά, Δυτική Μακεδονία.

Καλλιέργεια: Οι παραλίμνιες περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας είναι ξακουστές τόσο στη χώρα, όσο και διεθνώς για την παραγωγή του χονδρού φασολιού και του γίγαντα. Η περιοχή προσφέρει ένα ιδανικό οικοσύστημα με εξαιρετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια φασολιών σε υψόμετρο άνω των 550 μέτρων. Τα φασόλια αυτά καλλιεργούνται στην περιοχή ήδη από τον 16ο αιώνα. Η μακρά παράδοση, το μεράκι και η γνώση των παραγωγών καθώς και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον συμβάλλουν στην παραγωγή ενός ιδιαίτερου προϊόντος με μοναδική γεύση.

Χαρακτηριστικά: Τα φασόλια πλακέ ή χονδρά είναι μία ελληνική, λεπτόφλουδη ποικιλία υψηλής ποιότητας. Απαιτείται μικρός χρόνος βρασμού, χάρη στον μοναδικό συνδυασμό του μικροκλίματος, της σύνθεσης του εδάφους και των παραδοσιακών τεχνικών καλλιέργειας. Το μέγεθός τους είναι μεγάλο, το σχήμα τους νεφροειδές και το χρώμα τους λευκό.

Συσκευασίες

Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ VOION παράγονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν τα πιο αγνά προϊόντα με ορθές γεωργικές πρακτικές

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ 

  • 500g φασόλια ξερά
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα  σε ροδέλες 
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 
  • 400g vτοματάκια κονσέρβας 
  • 1/2 φλ λάδι 
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • Αλάτι/ Πιπέρι 
  • 1 καυτερή πιπερίτσα προαιρετικά 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμεvο βράδυ. Τnv επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν  (1 ώρα περίπου). Τα στραyyίζουμε και  ξεπλένουμε την κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα vτοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το σέλινο. Μόλις πάρει βράσn η σάλτσα, ρίχνουμε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό vέρο. Συvεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Αφαιρούμε στο τέλος την καυτερή πιπερίτσα και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή. 

Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert


Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g

%GDA 100g

Ενέργεια/Energy/Energie

1227kJ/ 293kca

15%

Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß

20g

40%

Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate

εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker

62g

4g

24%

4%

Λιπαρά/Fats/Fette

εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte

1,1g

0.2g

2%

1%

Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe

22g


Αλάτι/Salt/Salz

0.01g

0%

Σίδηρος/Iron/Eisen

5.4mg

39%

Φώσφορος/Phosphorus/Phosphor

161mg

23%

* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.

Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.

Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.

    Cart