Σαλάτα με φακές και κολοκυθάκια

Υλικά

1 φλ. φακές Voion
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο, μόνο το πράσινο μέρος
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
½ κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Αλάτι κ Πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Τις αδειάζετε σε τρυπητό και τις αφήνετε να στραγγίσουν εντελώς από τα υγρά τους.
Τις αδειάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τις πασπαλίζετε με το κύμινο, λίγο αλάτι, τις περιχύνετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το μισό λεμόνι.
Τις βάζετε στο ψυγείο και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.
Περνάτε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα δύο κολοκυθάκια. Μαζεύετε το ξύσμα σε ένα μπολ το αλατίζετε και το αφήνετε για 20 λεπτά να «κατεβάσει» τα υγρά του.
Σουρώνετε το κολοκύθι απομακρύνοντας όλα τα υγρά. Αναμιγνύετε τις φακές με το ξυσμένο κολοκύθι και το κρεμμυδάκι.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, το λεμόνι και το ξύσμα. Χτυπάτε καλά να αναμιχθούν τα υλικά της σάλτσας.
Περιχύνετε με αυτή την σαλάτα. Ψιλοκόβετε το τρίτο κολοκυθάκι σε μπαστουνάκια.
Τα ζεματίζετε για 3 λεπτά, τα στραγγίζετε και γαρνίρετε με αυτά τη σαλάτα.

gourmed.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σχετικά νέα

Συμμετοχή στην FOOD EXPO 2023

Η συμμετοχή μας στην έκθεση FOOD EXPO 2023  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεί συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας που κάνει η εταιρεία μας. Κατά την διάρκεια του τριημέρου

Περισσότερα
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue