Suche

Salat mit schwarzen Augen, geräucherter Forelle, grüner Paprika, Zucchini und Frühlingszwiebel

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα
  • 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 30 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 60 γραμμάρια baby ρόκα

Για το dressing:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.

Βάζετε μέσα τα μαυρομάτικα και τα βράζετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.

Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπέρια και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα μαυρομάτικα μαζί με την baby ρόκα.

Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα την σαλάτα και από πάνω της 3-4 κομμάτια καπνιστή πέστροφα.

Πηγή:alexandrospapandreou.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Rezepte

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue