Ρεβυθοσαλάτα με αβοκάντο και πράσινη σος ταχινιού
Η θρεπτική σαλάτα της Σαρακοστής
Η ρεβυθοσαλάτα μας, έχει απ’όλα τα καλά και τα αγαπημένα. Ρεβύθια βρασμένα τόσο ώστε να κρατάνε, βουτυράτο αβοκάντο το νόστιμο φρούτο που περνιέται για λαχανικό και μία σος με ταχίνι και παρθένο Σησαμέλαιο που το χρώμα της προδίδει την φρεσκάδα και τα αρώματά της.
Υλικά για τη σαλάτα
- 500 γρ. ρεβύθια VOION ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς για 8-12 ώρες
- 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 μικρά αγγουράκια, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 αβοκάντο
- καβουρδισμένο σουσάμι
Υλικά για τη σος
- ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 90 γρ. Ταχίνι
- 60 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 80 ml νερό & επιπλέον, εάν χρειαστεί
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. Τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού, αλατίζουμε καλά το νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
2) Ετοιμάζουμε τη σος. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μούλτι και χτυπάμε καλά, ώστε να έχουμε μια ρευστή σος. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε.
3) Σε μπολ βάζουμε τα ρεβύθια, τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνουμε με τη σος. Ανακατεύουμε ώστε να δέσουν τα υλικά της σαλάτας. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες αβοκάντο (που θα κόψουμε λίγο πριν, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους) και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Πηγή: madameginger.com