Voion Land Products

Φασολάδα με ξινόγαλο

Μια διαφορετική, πλούσια φασολάδα με ξινόγαλο. Ιδανικά, σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 250 γρ. φασόλια ψιλά Voion, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 90 ml ξινόγαλο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με ξινόγαλο σε μια μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φασόλια με τα μισά κρεμμύδια μαζί με 4 φλιτζάνια νερό (περίπου 800 ml) για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το μπούκοβο και αλατοπίπερο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον δυόσμο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  5. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί
    Cart