Ρεβίθια με μελιτζάνες
Ρεβίθια με μελιτζάνες, για μία εναλλακτική επιλογή όσπριων!
Υλικά
- 500 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 300 γρ. ρεβίθια Voion
- 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 γρ. ζωμός λαχανικών
- 30 γρ. πελτέ ντομάτας
- 15 γρ. μέλι
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μάτσο δυόσμου, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.
- Αμέσως μετά, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα ρεβίθια, τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια.
- Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22Χ33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα (πάνω-κάτω) για 20-25 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.