Φασολάδα με φασόλια βανίλιες, λεμόνι και ρίγανη
Υλικά
Μερίδες: 4
- 300 γρ. ψιλά φασόλια (βανίλιες Voion)
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη ή 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, το ξύσμα και 200 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, προσθέτουμε το λάδι, αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή : gastronomos.gr