Voion Land Products

Φακές

Υλικά

250 γρ. φακές Voion
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεσαίο
2 καρότα
2 στικ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1 1/2 λίτρο νερό
1 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  1. φέτες ψωμί
  2. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 5 κλ. θυμάρι
  4. αλάτι
  5. πιπέρι
  6. 1 κ.σ. ξίδι
  7. αντζούγιες
  8. ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το
    ελαιόλαδο.
  4. Κόβουμε σε μικρές φέτες τα καρότα και το σέλερι, τα ρίχνουμε στην
    κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
    μαζί με τα φύλλα δάφνης, το κύμινο και το μπούκοβο, και
    ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε τις φακές, τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο και το νερό, και
    ανακατεύουμε.
  7. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά σε μέτρια προς
    χαμηλή φωτιά.
  8. 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλάτι και
    πιπέρι.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Κόβουμε 4 φέτες ψωμί.
  2. Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε στις φέτες ψωμιού 1 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
    και τα βάζουμε από το τηγάνι να πάρουν ωραίο χρώμα και να
    φρυγανιστούν.
  4. Μοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, και σερβίρουμε με λίγο θυμάρι, πιπέρι,
    1 κ.σ. ελαιόλαδο,

Πηγή: www.akispetretzikis.com

    Cart