Voion Land Products

Μελωμένοι γίγαντες στον φούρνο της γιαγιάς

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 40 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. γίγαντες Voion
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 καρότα, κομμένα στη μέση & σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 420 γρ. Ντομάτα στον τρίφτη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τους γίγαντες Voion σε μπολ καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 24 ώρες.
  • Σουρώνουμε τους γίγαντες, τους μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό και τους αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  • Σουρώνουμε ξανά τους γίγαντες και τους ξεπλένουμε. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε πίσω τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα, αλατίζοντας καλά τα τελευταία 5 λεπτά. Κρατάμε 1 λίτρο από το νερό που βράσανε οι γίγαντες και τους σουρώνουμε.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε με τη ντομάτα στον τρίφτη, 800 ml ζωμό από τους γίγαντες και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Απλώνουμε λίγη σάλτσα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Ρίχνουμε τους γίγαντες και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, τον υπόλοιπο ζωμό (200 ml). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με 4 κ.σ.
    ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 1 ώρα. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά.

Πηγή: www.madameginger.com

    Cart