Voion Land Products

Κοκκινιστό λαχανόρυζο με φακές

Ένα ακόμη πεντανόστιμο, απόλυτα comfort λαχανορυζάκι βγήκε από την κουζίνα μας, απολαυστικά ντοματένιο, με τα χειμωνιάτικα, γλυκά λάχανα να μελώνουν στην κατσαρόλα πλάι στις φακές Voion, θυμίζοντας κάτι από παραδοσιακό κοκκινιστό ή ραγού, που σερβίρεται σχεδόν απαραιτήτως με μια γενναιόδωρη κουταλιά γιαούρτι στο σερβίρισμα. Άλλο ένα λαχανόρυζο που προστέθηκε στη λίστα με τα αγαπημένα μας να μας θυμίζει γιατί αγαπάμε τόσο αυτό το πιάτο και να μας κάνει να το
φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50-55 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
  • Φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Υλικά

  • 150 γρ. φακές, ωμές Voion
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ Voion
  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • ½ κ.γλ. σκόρδο, σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 3 κ.σ. τοματοπελτέ
  • ½ κ.γλ. θυμάρι, ξερό
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γλ. μηλόξυδο
  • ½ λευκό λάχανο, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • 500 ml ζωμός λαχανικών, καυτός
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Υλικά για το σερβίρισμα:

γιαούρτι της επιλογής μας

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με τις φακές Voion. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
2) Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον τοματοπελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι.
3) Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει τον όγκο του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο
4) Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι Voion σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά και ίχνουμε τον ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας και τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά καλύπτουμε με καπάκι και αφηνουμε να σιγοβράσει για 40- 50 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό λαχανικών.
5) Όσο είναι ακόμη ζουμερό αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
6) Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

    Cart