Φασολάδα με ξινόγαλο
Μια διαφορετική, πλούσια φασολάδα με ξινόγαλο. Ιδανικά, σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 250 γρ. φασόλια ψιλά Voion, μουλιασμένα αποβραδίς
- 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 90 ml ξινόγαλο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με ξινόγαλο σε μια μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φασόλια με τα μισά κρεμμύδια μαζί με 4 φλιτζάνια νερό (περίπου 800 ml) για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το μπούκοβο και αλατοπίπερο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον δυόσμο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί