Αναζήτηση

Ρεβίθια με λουκάνικο και σπανάκι

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια χονδρά μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
  • 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Βράζουμε τα ρεβίθια για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να είναι έτοιμα αλλά να κρατάνε λίγο.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό τους. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα για 7 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Ύστερα προσθέτουμε την ντομάτα και την σοτάρουμε και αυτή.
  • Ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμάνα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης και λίγο δενδρολίβανο.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ρεβίθια και προσθέτουμε μισή με μία κούπα νερό.
  • Ανακατεύουμε μέσα το μισό σπανάκι μέχρι να μαραθεί και αμέσως μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue