Αναζήτηση

Φαλάφελ από φακές

Υλικά (για 25 – 30 φαλάφελ)

  • 1 φλιτζάνι φακές , ξεπλυμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, ξεπλυμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Αποβραδίς, μουσκεύουμε σε 1 λίτρο νερό τις φακές και τα ρεβίθια, μαζί. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να κομματιαστούν καλά (το μείγμα θα έχει μερικά κομμάτια, αλλά δεν προσθέτουμε νερό).

Προσθέτουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο το δυόσμο, το μαϊντανό, το κύμινο, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν σαν σφικτή ζύμη. Αν το μείγμα είναι υδαρό, ρίχνουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Αν δούμε ότι το μείγμα έχει βγάλει υγρά, προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι.

Προτιμάμε ένα μείγμα σφιχτό για να μη διαλυθεί στο τηγάνισμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι  ζεσταίνουμε 3 – 4 δάχτυλα ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ελέγχουμε τη θερμοκρασία ρίχνοντας ελάχιστο αλεύρι στο λάδι· το αλεύρι πρέπει να τσιτσιρίσει αλλά όχι να μαυρίσει αμέσως). Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια, τα οποία ρίχνουμε στο τηγάνι ανά 4 – 5 κάθε φορά.

Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς τα με δύο πιρούνια, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε είτε ζεστά (μέσα σε αραβικές πίτες με μαρούλι, ντομάτα, καρότο και γιαούρτι) είτε κρύα (με πράσινη σαλάτα).

gastronomos.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Συνταγές
voion

Σαλάτα με μαυρομάτικα, καπνιστή πέστροφα, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά (Για 4 άτομα) 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσινη πιπεριά 2 κολοκυθάκια 30 τοματίνια

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue