Voion Land Products

Οσπριάδα

Υλικά Συνταγή

  • 1 πακέτο οσπριάδα Voion (ανάμεικτα όσπρια για σούπα)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1/2 έως 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά λίγα κλωνάρια σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε πρώτα τα ανάμεικτα όσπρια σε μία κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά.
  3. Όποτε είναι αναγκαίο ξαφρίζουμε. Ανάλογα με την ποικιλία οσπρίων που έχει μέσα η οσπριάδα το σκούρο χρώμα ποικίλει.
  4. Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, θα προσθέσουμε μόνο ζεστό νερό από το βραστήρα.
  5. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Η καυτερή πιπεριά είναι προαιρετική.
  6. Προσθέτουμε στα μισοβρασμένα όσπρια όλα τα λαχανικά και βράζουμε τη σούπα για 30′ επιπλέον.
  7. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Αφήνουμε να βράσει για 10΄ επιπλέον, μέχρι να χυλώσει και να πήξει.
  9. Στο τέλος θα έχετε μια παχιά, πυκνή σούπα.

Σερβίρετε την οσπριάδα ζεστή με φρέσκο ψωμί κι ελιές, για ένα χορτοφαγικό η νηστίσιμο γεύμα.

Η προσθήκη ρυζιού στην οσπριάδα θα απογειώσει τη διατροφική αξία του πιάτου. Ιδανική επιλογή για όσους αθλούνται αλλά και όσους θέλουν να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή.

Προσθέστε 1 φλ. καστανό ρύζι στο τελευταίο τέταρτο του βρασμού. Ρύζι απλό ή καστανό για μια πιο υγιεινή διατροφή.

Για πιο γρήγορο βράσιμο, μουλιάστε τα όσπρια από την προηγούμενη νύχτα.

Μπορείτε να κάνετε οσπριάδα κοκκινιστή, προσθέτοντας 1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας ή ντομάτες κον κασέ.

Πηγή : argiro.gr

    Cart