Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα

Υλικά

  • 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια Voion βρασμένα
  • 1 μικρό (περίπου 1 κιλό) χταπόδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 4-5 κόκκοι πιπέρι
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
  • 2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα, σιγοβράζοντας πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.

Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο. Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια και τις μπουκιές του χταποδιού.

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.

www.argiro.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σχετικά νέα

Συμμετοχή στην FOOD EXPO 2023

Η συμμετοχή μας στην έκθεση FOOD EXPO 2023  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεί συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας που κάνει η εταιρεία μας. Κατά την διάρκεια του τριημέρου

Περισσότερα
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue