Χούμους

Υλικά

  • 2 φλ.μαγειρεμένα ρεβίθια  Voion
  • 1-3 σκ. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλετε)
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 2 πρέζες γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ νερό (για πιο κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα)

Για το σερβίρισμα

  • λίγη πάπρικα
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για το χούμους, χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβύθια. Εναλλακτικά, έχουμε βάλει, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβύθια να μουλιάζουν σε νερό. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της εστίας, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.

Σουρώνουμε καλά τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λεμόνι. (Η μελιτζανοσαλάτα και το χούμους είναι δύο απολαύσεις χωρίς γλουτένη. Εσείς που έχετε δυσανεξία, προτιμήστε και ψωμί χωρίς γλουτένη)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σχετικά νέα

Συμμετοχή στην FOOD EXPO 2023

Η συμμετοχή μας στην έκθεση FOOD EXPO 2023  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεί συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας που κάνει η εταιρεία μας. Κατά την διάρκεια του τριημέρου

Περισσότερα
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue