Voion Land Products

Το 1ο Διεθνές Forum “Meet the Buyers” στην Π.Ε. Κοζάνης

Το πρώτο Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 2 – 5 Ιουνίου, παρουσία τοπικών επιχειρήσεων και αγοραστών από χώρες του εξωτερικού.

Η σημαντική αυτή δράση, που γίνεται για πρώτη φορά, αποτελεί μια πρόταση του Αλέξη Κωτούλα, αντιπροέδρου και οικονομικού διευθυντή της εταιρείας “Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕΕ” και ιδιοκτήτη της εταιρείας “AK & PARTNERS” που ασχολείται με την συμβουλευτική των εξαγωγών, και του Δημήτρη Τσιμπέρη, διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας “Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕ”, με πολύχρονη εμπειρία στις εξαγωγές του αγροδιατροφικού κλάδου.

Την εν λόγω σημαντική πρόταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, υιοθέτησε το ΕΒΕ Κοζάνης με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του Γιάννη Μητλιάγκα, ενώ να σημειωθεί πως σημαντική είναι και η συνεργασία, ως προς το οργανωτικό κομμάτι της αποστολής,  με την εταιρία “JOYSTERS” των Κώστα Καραδήμου και Νίκου Ραχωβίτη.  Ασφαλώς, ο στόχος είναι η δράση αυτή να αποτελέσει την απαρχή για πολλές άλλες δράσεις που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Άλλωστε ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνέβαλε με τη χρηματοδότηση της έκθεσης τοπικών προϊόντων «Meet the buyers».

Ο στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ αγοραστών του εξωτερικού με επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης, με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο. Το τριήμερο 2 – 5 Ιουνίου θα λάβουν χώρα οι εργασίες του Forum σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης , όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα προϊόντα μέσα από ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου.

Πιο αναλυτικά, 11 επιχειρήσεις από ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΗΠΑ – ΓΑΛΛΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ θα επισκεφθούν εταιρίες της Π.Ε. Κοζάνης στις εγκαταστάσεις τους και θα συζητήσουν και με πολλές ακόμα στην έκθεση ‘’Meet the buyers’’ , που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Παντελίδης”, με τη διοίκηση του ΕΒΕ να επενδύει σημαντικά στην ανάγκη μεγαλύτερης εξωστρέφειας για τις τοπικές επιχειρήσεις, στην κρίσιμη περίοδο της απολιγνιτοποίησης.

    Cart